U bevindt zich hier : Startpagina » Methodes

Methodes

De methodieken waar we mee werken, zijn afhankelijk van ieders hulpvraag.

Uitgangspunt is het basisvertrouwen vergroten. We maken gebruik van de CREF-Methode®
CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation. Het CREFmodel is een cirkelvormige voorstelling van 7 basisbehoeften en is gebaseerd op de piramide van Maslow (1943) 
Door de cirkel in te zetten ontstaat er een helder inzicht in onvolledige of ontbrekende levensbehoeftes (Circle). Bij afwezigheid of verstoring van één van de behoeften kan er gericht worden hersteld of ontwikkeld (de Reprint) middels diverse technieken o.a.  Hypnotherapie , Innerlijk kind werkEMDR, inzet van het paard, om het basisvertrouwen te herstellen. Dit resulteert in een hechtere emotionele verbinding tussen de basisbehoeften, waardoor er een balans ontstaat, en een volledige persoonlijke verbinding (Emotional). Het basisvertrouwen van de volwassene/het kind wordt versterkt (Foundation).

Onbewuste processen beheersen vaak ons denken en handelen. In het onbewuste is veel kennis opgeslagen. Om toegang te krijgen tot die kennis kun je gebruik maken van trance. Iedereen heeft ervaring met trance, zoals dagdromen of zo opgaan in een boek of film dat je iemand niet hoort binnenkomen. Trance is een vorm van geconcentreerde aandacht. Door die naar binnen te richten en de omgeving voor even buiten te laten kun je werken aan je onbewuste processen met alle aanwezige kennis en hulpbronnen.


Werken met Verbeeldingskracht
(visualiseren) spreken hoofd en hart aan en raken een andere, diepere laag in jezelf dan die je gewoonlijk met je ratio aanspreekt. Een prachtige methodiek die je uit je hoofd haalt en in contact brengt met je onbewuste waar veel mogelijkheden liggen.